torsdag 21 mars 2013

Ett smarrigt recept!

Bakpotatis m ädelost och spenatröra
För 4 bakpotatisar behöver du:
- 4 bakpotatisar
- 300g fryst hackad spenat
- 2 dl lätt creme fraiche
- 250g gräddädelost
- 2 msk smör
- 3 vitlöksklyftor
- Salt och peppar

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisarna i halvor och ugnsbaka i nedre delen av ugnen i 45-60 min tills de är mjuka. Tina spenaten och fräs den tillsammans med vitlöken (som du pressar i) i smöret. Tillsätt sedan cremefraichen. Grovriv gräddädelosten och blanda även i den så att det blir en röra/smet. Salta och peppra sedan efter eget tycke och smak. Gröp sedan ur potatisarna och mosa innehållet. Blanda sedan i den mosade potatisen i röran. Fördela sedan röran i skalhalvorna. Höj värmen på ugnen till 250 grader och ugnsbaka sedan potatisarna åter igen i ca 10 min på övre delen av ugnen.

Servera m en smarrig sallad!

Inga kommentarer: